POLEWA PREMIUM HELIOS / KUWERTURA HELIOS CZEKOLADA 44%

do wykańczania, przekładania i oblewania wyrobów cukierniczych

POLEWA PREMIUM HELIOS przeznaczona jest do oblewania szerokiej gamy produktów cukierniczych, ganaszu na śmietanie oraz wykonania elementów dekoracyjnych. Występuje w płatkach. W swym składzie zawiera miazgę kakaową co wyróżnia ją spośrów zwykłych polew czyniąc ją właściwie surogatem czekolady. POLEWA PREMIUM HELIOS doskonale
smakuje i wygląda na produktach finalnych. Z pewnością spełni oczekiwania każdego wytrawnego cukiernika. Jest odporna na zarysowania i dobrze zastyga pokrywając równomiernie całą powierzchnię wyrobów. Daje efektowny połysk i ciemny kolor czekolady.

KUWERTURA HELIOS CZEKOLADA 44% jest czekoladą wykorzystywaną głównie do fondue, garnirowania, powlekania i ozdabiania deserów oraz wykańczania wysokiej jakości wyrobów cukierniczych a także do wykonywania wszelkich dekoracji z odlewaniem różnych kształtów i figurek włącznie. 

 

KUWERTURA HELIOS CZEKOLADA 44% posiada wszelkie walory wysokiej jakości czekolady. Po obróbce termicznej pięknie błyszczy i długo utrzymuje łagodny smak i chrupkość czekolady. Z tych też powodów jest chętnie używaną
czekoladą przez nasze rzemiosło cukiernicze.