Pomady - masy mleczne

POMADA WODNA KLASYCZNA

Tradycyjna pomada o wysokich walorach jakościowych przeznaczona do pokrywania powierzchni wszelkich wyrobów cukierniczych. POMADA WODNA KLASYCZNA wyróżnia się pożądaną przez klientów białą barwą oraz bardzo dobrą elastycznością. Świetnie przywiera do wyrobu gotowego, jest wydajna i wykorzystywana również do dekoracji i przy produkcji glazur kolorowych. W razie potrzeby można ją rozcieńczać z wodą.

W celu osiągnięcia grubej warstwy na powierzchni wyrobu gotowego wystarczy zanurzyć wiadro z pomadą do kąpiel i wodnej nie przekraczając jednak temperatury 50 ˚C i po osiągnięciu odpowiedniej konsystencji pomada jest gotowa do użytku. POMADA WODNA KLASYCZNA nie zawiera żadnych konserwantów.

 

 

 

FONDANT WODNY

FONDANT WODNY jest pomadą produkowaną w bloku o wysokich walorach jakościowych i szerokim spektrum zastosowania. Wyróżnia się bardzo dobrą elestycznośćią, białą
barwą oraz większą wydajnością od naszego odpowiednika we wiaderku. W razie konieczności można ją rozcieńczać z wodą. Po wystygnięciu doskonale przywiera do produktu.
Wykorzystywana do produkcji glazur, do dekoracji wyrobów cukierniczych oraz jako nadzienie do korpusów czekoladowych i cukierków.

FONDANT WODNY nie zawiera żadnych konserwantów.

 

 

 

POMADA GOTOWA DO UŻYCIA

POMADA GOTOWA DO BEZPOŚREDNIEGO UŻYCIA jest pomadą wodną o luźnej konsystencji przeznaczoną dla zakładów o mniejszych możliwościach obróbki i ceniących czas. Jak sama nazwa wskazuje, bezpośrednio po otwarciuopakowania można ją używać do pokrywania powierzchni wszelkich wyrobów cukierniczych. Ze względu na swoją konsystencję nie wymaga podgrzewania.

Jest ekonomiczną alternatywą POMADY WODNEJ KLASYCZNEJ o mniejszej wydajności ale też i pracochłonności.Charakteryzuje się białą barwą i bardzo dobrą elastycznością. Polecana do wyrobów, w których wymagana jest cieńsza warstwa glazury.

 

 

 

KAJMAK CUKIERNICZY KLASYCZNY

Kajmak Cukierniczy Klasyczny  jest gotową do użycia karmelizowaną masą mleczną. Klasyczna recepturaoparta na cukrze, mleku, maślance i tłuszczach roślinnych. Bardzo stabilna masa mleczna, łatwa w obróbce cukierniczej bez dodawania dodatkowych tłuszczów. Produkt bez konserwantów.

 

 

 

 

 

KAJMAK EXCELLENT

KAJMAK EXCELLENT - wysokojakościowa gotowa do bezpośredniego użycia naturalna karmelizowana masa mleczna. Tradycyjna receptura oparta na pełnym mleku i cukrze. Uwielbiany przez obecnego Papierza. Świetnie sprawdza się jako wypełnienie do tartaletek, deserów lodów itp. W razie potrzeby można łączyć go także ze śmietaną, masłem i innymi tłuszczami. Produkt bez konserwantów.

 

 

 

 

MASA MAKOWA EXCELLENT 30%

MASA MAKOWA EXCELLENT 30% gotowa do bezpośredniego użycia jest nadzieniem przeznaczonym do makowców, strucli, mazurków, bułeczek drożdżowych, ciastek, drobnego pieczywa, nadziewania rogalików z ciasta kruchego i półfrancuskiego oraz jako baza do kremów i deserów. MASA MAKOWA EXCELLENT 30% jest przygotowana według najstarszych tradycyjnych receptur przez gotowanie zmielonego maku z cukrem i miodem doprawiona migdałem i cynamonem. Jest produktem naturalnym bez konserwantów, termostabilnym i gotowym do użycia po otwarciu wiaderka.