Kremy, nadzienia i masy cukiernicze

KREM WANILIOWY EXCELLENT

KREM EXCELLENT to termostabilny krem budyniowy o wysokich walorach jakościowych. Gładki w strukturze nadaje się do wszelkich dekoracji ciast i deserów. Sprawdza się znakomicie jako nadzienie do zapiekania. Niezastąpiony jako dodatek na zimno. Wykorzystywany jest jako stabilizator do śmietany i twarogu. W połączeniu przy odpowiednich proporcjach ze śmietaną uzyskujemy znakomite kremy wykorzystywane do ciast parzonych i kremówek na bazie ciasta francuskiego.

W ofercie posiadamy nastepujące rodzaje:

- KREM WANILIOWY EXCELLENT
- KREM ŚMIETANKOWY EXCELLENT
- KREM ADVOCAT EXCELLENT
- KREM TRUSKAWKOWY EXCELLENT
- KREM CZEKOLADOWY EXCELLENT

KREM GRYSIKOWY EXCELLENT

KREM GRYSIKOWY EXCELLENT to krem do gotowania oparty wyłącznie na naturalnych składnikach mlecznych i zbożowych. Idealny do przekładania ciast typu Marlenka, miodowników i ciast karmelowych na bazie Babka Karmelowa Excellent. Świetny do przyrządzania deserów i jako baza do innych kremów.
 

 

 

 

 

 

NADZIENIE JAGODOWE EXCELLENT

NADZIENIE JAGODOWE EXCELLENT jest wysokiej jakości nadzieniem owocowym w proszku. Przygotowana masa zgodnie z recepturą jest termostabilna oraz nadaje się do zamrażania. Ponadto, używając przegotowanej wody można ją spożywać na surowo. W swoim składzie NADZIENIE JAGODOWE EXCELLENT zawiera liofilizowane całe owoce, dzięki czemu po połączeniu z wodą nabierają pełnego kształtu i aromatu świeżej jagody. Wykorzystywane jest do przekładania naleśników, polewania gofrów, nadziewania bułek, rogalików oraz wszelkiego rodzaju ciast. Bogactwo dużej ilości całych owoców pozwala na sporządzanie wyśmienitych tart owocowych.

NADZIENIE JAGODOWE EXCELLENT może być wykorzystywane jako stabilizator z całymi owocami do ubitej śmietany. Zaletą produktu jest również łatwość przechowywania oraz prostota sporządzania pożądanej ilości masy.

NADZIENIE KOKOSOWE EXCELLENT

NADZIENIE KOKOSOWE EXCELLENT po wymieszaniu z wodą tworzy masę do wykorzystania na wiele sposobów. Jednym z nich jest wyciskanie bezpośrednio na blachę i wypiekanie w formie ciastek typu kokosanki. Innym sposobem na wykorzystanie powstałej masy jest nadziewanie i dekoracja ciast.

Doskonale komponuje się z ciastami czekoladowymi. Nasz produkt jest bardzo wydajną mieszanką z dużą zawartością naturalnego kokosu utrzymującą długotrwałą wilgotność.

 

 

 

NADZIENIE MAKOWE EXCELLENT

Proponowane przez nas nadzienie makowe nie wymaga tak wielu pracochłonnych czynności jak mielenie, zaparzanie, studzenie, odsączanie, doprawianie.

NADZIENIE MAKOWE EXCELLENT jest gotowym produktem, który po wymieszaniu z wodą wystarczy rozprowadzić na powierzchni ciasta i wypiekać. Jest to szczególnie popularne nadzienie używane przy produkcji makowców, mazurków, kołaczy strucli oraz wielu innych ciast. Nasz produkt jest doskonale zbilansowaną, aromatyczną mieszanką z dużą zawartością maku, zawierającą w swym składzie również witaminy i bakalie.

 

 

 

NADZIENIE ORZECHOWE EXCELLENT

NADZIENIE ORZECHOWE EXCELLENT to gotowy produkt, który wystarczy wymieszać proporcjonalnie z wodą i nadziewać. Kapitalny smak nadzienie zawdzięcza zawartości 40% orzechów i kakao. Świetnie sprawdza się jako wypełnienie do półfrancuskicg rogalików, mazurków, strucli i drożdżowych orzechowców na bazie ciasta Drożdżowe Excellent.

 

 

 

 

 

MASA MAKOWA

MASA MAKOWA to produkt który  jest prosty w użyciu i nie wymaga żadnych dodatkowych pracochłonnych czynności jak przy obróbce maku.Jest to gotowy produkt, którym po wymieszaniu z wodą wystarczy wypełnić drożdźówkę I wypiekać.Proponowana MASA MAKOWA jest tańszą alternatywą dla naszego NADZIENIA MAKOWEGO EXCELLENT.Charakteryzuje się dużą chłonnością wody i świetnie rozprowadza się po powierzchni ciasta. Nadaje się do każdego rodzaju ciasta, szczególnie polecana do droźdźówek.