Mieszanki cukiernicze

DROŻDŻOWE 20% EXCELLENT

Drożdżowe Excellent to rewelacyjny koncentrat do produkcji wszelkich ciast drożdżowych sporządzony z najwyższej jakości surowców, który w swym składzie zawiera jaja i żółtko w proszku co pozwala na wygodną produkcję. Mieszanka gwarantuje pewną i ekonomiczną produkcję wysokiej jakości ciast drożdżowych o delikatnej konsystencji i elastycznej strukturze. Drożdżowe Excellent to wspaniały waniliowo-maślany aromat oraz żółtawy kolor miękiszu pochodzący z naturalnego żółtka jaj kurzych. Dodatkowym atutem tej skoncentrowanej mieszanki jest uzyskanie wilgotnego miękiszu co znacznie wydłuża świeżość wszelkich wyrobów gotowych na bazie Drożdżowe Excellent.

 

 

PĄCZEK 10% EXCELLENT

PĄCZEK EXCELLENT 10% jest skoncentrowaną mieszanką do produkcji Berlinerów, i innych drożdżowych wyrobów cukierniczych. Podstawowe zastosowanie mieszanki to przygotowanie w łatwy i szybki sposób tradycyjnych pączków. Podczas smażenia pączek jest odporny na wchłanianie nadmiernej ilości tłuszczu co pozytywnie wpływa na jego smak. PĄCZEK EXCELLENT pozwala na produkcję pączków bez użycia jaj co znacznie skraca i czyni bezpieczniejszym cały proces technologiczny. Wpołączeniu z POMADĄ KLASYCZNĄ HELIOS Jest gwarancją smaku i jakości tradycyjnego pączka.

 

 

 

TWAROGOWE PERŁY

TWAROGOWE PERŁY EXCELLENT to mieszanka na pyszne mini pączusie na bazie maślanki z których można tworzyć wiele wersji smakowych. Dodając twaróg uzyskujemy wspaniałą przekąskę o wyjątkowym charakterze i lekkości.   Prócz twarogu do ciasta możemy dodawać bakalie lub owoce suszone powiększając gamę smakową produktu finalnego. Mini pączusie zachowują walory świeżości przez kilka dni.

 

 

 

 

CHRUSTY EXCELLENT

CHRUSTY EXCELLENT jest mieszanką do wypieku chrustów, faworków oraz innych ciast smażonych na głębokim tłuszczu. Łatwa obróbka ciasta baz zbijania i powtarzalność produktu finalnego jest niewątpliwą zaletą tj mieszanki. CHRUSTY EXCELLENT to delikatność, kruchość i przyjemny maślano-waniliowy smak.

 

 

 

 

 

KRUCHE EXCELLENT

KRUCHE EXCELLENT to mieszanka o różnorodnym zastosowaniu przy produkcji ciast kruchych i półkruchych. Oprócz blatów i tart do ciast owocowych i warzywnych wyrabiamy z niej rogaliki, mazurki oraz kruche ciasteczka. Surowe ciasto tej mieszanki nadaje się też do mrożenia. Wyroby z naszej mieszanki charakteryzują się wyjątkowo naturalnym smakiem.

KRUCHE EXCELLENT to szybkość i prostota wykonania oraz wysoka jakość wyrobu gotowego.

 

 

 

BEZA EXCELLENT

BEZA EXCELLENT jest mieszanką opartą na naturalnym białku kurzym /albuminie/. Bardzo dobrze się ubija stąd też łatwe i racjonalne przygotowanie produktu. Charakteryzuje ją też duża wydajność i długotrwała świeżość.

BEZA EXCELLENT to szeroki wachlarz zastosowania. Sprawdza się znakomicie jako blaty do ciast, szprycowane ciasteczka czy kruszonka do ciast i lodów.
 

 

 

 

PARZONE EXCELLENT

PARZONE EXCELLENT to mieszanka, która daje bardzo szeroki wachlarz zastosowań. Można używać jej do produkcji eklerów, ptysi, groszku, słomek i korpusów. Szybkie i łatwe wykonanie bez konieczności zaparzania mąki decyduje o popularności tej wyjątkowej mieszanki. Specjalna kompozycja mieszanki decyduje o niskiej absorbcji tłuszcz w procesie produkcji.

Użycie PARZONEGO EXCELLENT jest gwarancją jednolitej jakości gotowych wyrobów o charakterystycznym słomkowym kolorze.

 

 

 

BISZKOPTOWE EXCELLENT

BISZKOPTOWE EXCELLENT jest niezawodną mieszanką do wszelkiego rodzaju ciast biszkoptowych. Idealnie zbilansowana receptura sprawia, że ciasto nie przesusza się.

Charakteryzuje się niezwykle puszystym i równomiernym miękiszem a jego duża elastyczność powoduje, iż doskonale sprawdza się również przy produkcji rolad.

 

 

 

 

BISZKOPTOWE CIEMNE EXCELLENT

BISZKOPTOWE CIEMNE EXCELLENT to mieszanka na bazie której można uzyskać spody biszkoptowe o ciemnej barwie i równomiernym miękiszu. Duża zawartość wysokiej jakości kakao decyduje o jego wyrazistym smaku i aromacie. Szczególnie polecany do tortów schwardzwaldzkich i rantów.

Dzięki puszystej strukturze miękiszu i dużej elastyczności nadaje się również Do stosowania jako rolada.

 

 

 

 

MAKOWE EXCELLENT

MAKOWE EXCELLENT to mieszanka na pyszne, ciemne i bardzo wilgotne makowe ciasto.

Ten makowy smakołyk zachowuje pełne walory świeżości nawet przez tydzień. Ciasto znakomicie się napowietrza co sprawia, że jest bardzo wydajne. Strukturę ciasta wzbogaca JABŁKO PRAŻONE BABUNI, które nadaje miękiszowi dodatkowe walory smakowe i estetyczne.

MAKOWE EXCELLENT nadaje się do wypieku wszelkich ciast makowych bez dodatków oraz w połączeniu zarówno z owocami, bakaliami jak i zapiekane z białym serem. Najlepszą dekorację dla tego wyśmienitego ciasta, stanowi PUDER DEKORACYJNY HELIOS. Jeżeli natomiast chcemy uzyskać bardziej ekskluzywne walory tego smakołyka, polecamy dekorować KAJMAKIEM EXCELLENT oraz POLEWAMI CZEKOLADOWYMI HELIOS.

 

KOKOSOWE EXCELLENT

KOKOSOWE EXCELLENT to mieszanka zawierająca w  swym składzie bardzo dużą ilość naturalnego kokosu, dzięki czemu posiada ciekawą strukturę ciasta o wyśmienitym smaku i aromacie. Jest bardzo wydajną mieszanką o  wilgotnym miękiszu ciasta, które zachowuje długotrwałą świeżość. 

KOKOSOWE EXCELLENT jest mieszanką uniwersalną i  świetnie sprawdza się przy wypieku mufinek oraz łącząc je warstwowo z  innymi ciastami. Znakomicie komponuje się z  kremami i budyniami czkoladowymi.

 

 

 

ORKISZOWE-ORZECH EXCELLENT

ORKISZOWE-ORZECH EXCELLENT jest mieszanką do wypieku orkiszowych ciast biszkoptowo-tłuszczowych z orzechami ziemnymi. Ciekawa struktura i kapitalny, bogaty smak ciasta kwalifikuje je do grona mieszanek exkluzywnych. ORKISZOWE-ORZECH EXCELLENT sporządzone jest wyłącznie na bazie gruboziarnistej mąki orkiszowej z dodatkiem orzechów i mączki orzechowej. Świetnie komponuje się ze śliwką, którą z lekkością utrzymuje na swej powierzchni.

 

 

 

 

BROWNIE EXCELLENT

BROWNIE EXCELLENT jest mieszanką do wyrobu typowego amerykańskiego ciasta czekoladowego. Wypieki z tej mieszanki z pewnością zachwycą zwolenników mocno czekoladowej masy z chrupiącą skórką na wierzchu. Intensywnie czekoladowy smak ciasta został osiągnięty dzięki zawartości w produkcie wysokogatunkowego kakao oraz sproszkowanej czekolady.

 

 

 

 

PIERNIKOWE EXCELLENT

PIERNIKOWE EXCELLENT to mieszanka gwarantująca wyjątkowo bogaty smak i aromat oraz długotrwałą świeżość wyrobu gotowego. Ciasto charakteryzuje się też doskonałą strukturą i puszystym miękiszem. Ma również zastosowanie przy produkcji babek oraz piernikowych ciast przekładanych.

PIERNIKOWE EXCELLENT z dodatkiem bakalii, powideł i polewy czekoladowej potrafi zachwycić największych smakoszy.

 

 

 

CZEKOLADOWE EXCELLENT

CZEKOLADOWE EXCELLENT to mieszanka ciasta o bardzo bogatym smaku i aromacie. W swym składzie zawiera dużą ilość naturalnej czekolady oraz wysokiej jakości ciemnego kakao. Doskonałe na blasze lub jako tort czy mufinki.

Jego puszysta struktura i wilgotny miękisz sprawiają, iż ciasto rozpływa się w ustach a wzbogacone polewą, owocami w żelu lub NADZIENIEM KOKOSOWYM EXCELLENT przywołuje na myśl niezapomniane wrażenia egzotyki.

 

 

 

JOGURTOWE EXCELLENT

JOGURTOWE EXCELLENT to baza do wyrobu ciast z owocami, kremami. Nadzieniami i budyniem. Utrzymuje owoce i nadaje się również do wypieku mufinek. Jest to 100% mieszanka bez dodatku mąki o doskonałej strukturze miękiszu. Zachowuje długotrwałą świeżość, aromat i naturalną barwę.

Duża zawartość jogurtu w mieszance sprawia, iż JOGURTOWE EXCELLENT jest wyjątkowo smacznym produktem.

 

 

 

BABKA CAPPUCCINO EXCELLENT

BABKA CAPPUCCINO EXCELLENT to uniwersalna mieszanka do wypieku wszelkiego rodzaju ciast, babek i mufinek o łagodnym smaku kawy cappuccino. Puszysty i wilgotny mleczno kawowy miękisz wypieczonego ciasta jest jego niewątpliwym walorem.

BABKA CAPPUCCINO EXCELLENT z uwagi na swój odmienny smak jest także chętnie wykorzystywana jako składnik do kruszonek. Świetnie komponuje się z musem owocowym na bazie śmietany i NADZIENIA JAGODOWEGO EXCELLENT.

 

 

BABKA KARMELOWA EXCELLENT

BABKA KARMELOWA EXCELLENT jest wyjątkową mieszanką do wyrobu karmelowych ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Aromatyczny karmel z nutą mleka zadowoli każdego łasucha Najpopularniejszych batonów.

Dodatkowym atutem babki karmelowej excellent jest równomierna struktura i wilgotny miękisz. Wykorzystywana również do wypieku rantów.

 

 

 

 

BABKA MAKOWA EXCELLENT

BABKA MAKOWA EXCELLENT jest mieszanką o wyjątkowych walorach smakowych i technologicznych do wypieku blatów makowych, babek i mufinek. Wyroby na bazie BABKI MAKOWEJ EXCELLENT charakteryzują się doskonałą strukturą ciasta piaskowego z dodatkiem chrupiącego maku okraszonego zniewalającym smakiem migdału.

 

 

 

 

BABKA POMARAŃCZOWA EXCELLENT

BABKA POMARAŃCZOWA EXCELLENT to aromatyczna mieszanka do wypieku babek, mufinów i ciast biszkoptowo-tłuszczowych. Puszyste a zarazem wilgotne w swej strukturze ciasto  z dodatkiem naturalnego koncentratu z pomarańczy charakteryzuje się wyjątkowo naturalnym smakiem gotowego wyrobu.

 

 

 

 

 

BABKA CYTRYNOWA

BABKA CYTRYNOWA jest aromatyczną mieszanką do wypieku ciast biszkoptowo- tłuszczowych. Puszysta w swej strukturze nadaje ciastu dużą objętość. Mieszanka w szczególności polecana do wypieku aromatycznych babek z wilgotnym miękiszem.

 

 

 

 

 

BABKA EXCELLENT

BABKA EXCELLENT jest mieszanką o wyjątkowych walorach smakowych i technologicznych. Jest wykorzystywana do wypieku wszelkiego rodzaju babek jak również do rantów pod wyroby na bazie ciast biszkoptowo-tłuszczowych. BABKA EXCELLENT to mieszanka do szybkiego przygotowania pysznych ciast o wilgotnej i lekkiej konsystencji oraz długim terminie przydatności.

 

 

 

 

BABKA PUSZYSTA

BABKA PUSZYSTA jest uniwersalną mieszanką do produkcji ciast biszkoptowo- tłuszczowych ze szczególnym akcentem na wszelkiego rodzaju babki o puszystym cieście. Jest ekonomiczną alternatywą naszej babki excellent charakteryzującą się dużym przyrostem objętości i regularną strukturą miękiszu.

Proponowana mieszanka ze względu na łatwość przygotowania i powtarzalność wyrobu gotowego znalazła duże zainteresowanie w segmencie piekarniczym. 

 

 

 

PRO ZDROWIE OWSIANE COOKIES

PRO ZDROWIE OWSIANE COOKIES to mieszanka do wyrobu ciastek o doskonałych walorach zdrowotnych. Decydują o tym świetnie zbilansowane składniki w których nie znajdziecie cukru, proszku do pieczenia, pszenicy ani jej pochodnych.

PRO ZDROWIE OWSIANE COOKIES jest w pełni naturalną mieszanką z przebogatą zawartością błonnika pokarmowego pochodzącego z płatków i pełnoziarnistej mąki owsianej.
Ciasteczka z naszej mieszanki zachowują na stałe kruchość oraz nadany kształt surowemu ciastu.

PRO ZDROWIE OWSIANE COOKIES charakteryzują się też naturalnym nie przesłodzonym smakiem owsa z nutką maślaną i delikatnym aromatem wanilii.

 

PIERNICZKI COOKIES

PIERNICZKI COOKIES to mieszanka gwarantująca wysoką jakość wyrobu gotowego w postaci ciasteczek. Bogactwo przypraw i aromatu nadają ciastku wyjątkowy charakter i niepowtarzalny smak. Po wystudzeniu pierniczki są gotowe do wykańczania polewą czekoladową lub pomadami. 

Pyszne ciasteczka, które po upieczeniu są miękkie, potem delikatnie twardnieją, po czym znów miękną i stają się coraz lepsze. Ciasteczka należy tak przechowywać, aby chłonęły wilgoć z powietrza.