POLEWA MLECZNA HELIOS / POLEWA KAKAOWA JUMBO

do wykańczania, przekładania i oblewania wyrobów cukierniczych

POLEWA MLECZNA HELIOS to polewa w płatkach gotowa do użycia po podgrzaniu. Ma mleczno-czekoladowy kolor z lekkim połyskiem i smak mlecznej czekolady. Dobrze zastyga i nie kruszy się na produkcie. Ponadto, tworzy na powierzchni ciasta glazurę o gładkiej powierzchni i idealnie się kroi. POLEWA MLECZNA HELIOS jest przeznaczona do oblewania ciast i ciasteczek, sporządzania ganaszu oraz prostych dekoracji. Zaleca się podgrzewanie polewy w kąpieli wodnej do temp. max 50ºC przy ciągłym mieszaniu. Natomiast wyroby dekorowane powinne być dobrze wystudzone i pozostawione do całkowitego zastygnięcia polewy.

POLEWA KAKAOWA JUMBO jest uniwersalną ekonomiczną alternatywą dla polew kakaowych. Nadaje się do pokrywania, dekoracji i oblewania wszelkich wyrobów cukierniczych.Występuje w nieregularnych płatkach. Jest polewą gotową do użycia po lekkim podgrzaniu. Stosowana jest do wykańczania tańszej galanterii cukierniczej aby nie podwyższać kosztu wyrobu gotowego. Brązowa barwa, elestyczność i delikatny połysk sprawiają, iż polewa jest chętnie używanym produktem w zakładach piekarniczo-cukierniczych.