PUDER DEKORACYJNY HELIOS jest wyprodukowany na bazie cukru gronowego z przeznaczeniem dla przemysłu cukierniczego do dekorowania wyrobów gotowych. Nie topi się
na powierzchni ciasta i dzięki temu zachowuje wszystkie walory smakowe i estetyczne nawet na produktach ciepłych i lekko wilgotnych. Doskonale nadaje się do posypywania przy
użyciu sitka na ciasta biszkoptowe, tłuszczowe, owocowe, drożdżowe oraz śmietanowe. Jego dodatkową zaletą jest posmak lodowej świeżości.
Dekoracje i posypki
PUDER DEKORACYJNY HELIOS

CUKIER DEKORACYJNY

CUKIER DEKORACYJNY to gruboziarniste mieniące światłem bryłki cukru krystalicznego przypominające małe brylanty.
Jest niezastąpioną naturalną dekoracją do ciast kruchych, półkruchych, francuskich, herbatników i wielu innych. Daje efekt trwałej błyszczącej dekoracji, chrupkości przy konsumpcji
wyrobu gotowego a w przypadku ciast o bardziej neutralnym smaku dodaje element słodyczy.
CUKIER DEKORACYJNY stosujemy przez posypywanie lub obtaczanie surowego produktu.
KOLOROWE WIÓRKI KOKOSOWE

KOLOROWE WIÓRKI KOKOSOWE to świetna, naturalna i niedroga dekoracja do wszelkich wyrobów cukierniczych. Barwiony naturalnymi barwnikami kokos, występuje w szerokiej gamie kolorystycznej, a jego niewątpliwą zaletą jest smak naturalnego kokosu. Stosujemy je przez posypywanie ciast kremowych w różnej konfiguracji lub obsypywanie całych powierzchni, np. tortów lub też obtaczanie ciast kruchych.
POLEWA BIAŁA MLECZNA HELIOS

POLEWA BIAŁ A MLECZNA HELIOS przeznaczona jest dla cukierników dbających o estetykę gotowych wyrobów, ponieważ nadaje wypiekom apetyczny wygląd i podkreśla elegancję. Jest delikatnie kremowa, gładka i lekko błyszcząca. POLEWA BIAŁA MLECZNA HELIOS doskonale podkreśla smak gotowych wyrobów. Wystarczy podgrzać ją w gorącej wodzie aż do rozpuszczenia i stosować zgodnie z przeznaczeniem. Dokładnie pokrywa dekorowane wyroby, szybko zastyga, nie pęka i nie klei się. Doskonała do mazurków, pączków, ciast i ciasteczek również jako baza do dalszych dekoracji.
POLEWA PREMIUM HELIOS / KUWERTURA HELIOS CZEKOLADA 44%

POLEWA PREMIUM HELIOS przeznaczona jest do oblewania szerokiej gamy produktów cukierniczych, ganaszu na śmietanie oraz wykonania elementów dekoracyjnych. Występuje w płatkach. W swym składzie zawiera miazgę kakaową co wyróżnia ją spośrów zwykłych polew czyniąc ją właściwie surogatem czekolady. POLEWA PREMIUM HELIOS doskonale
smakuje i wygląda na produktach finalnych. Z pewnością spełni oczekiwania każdego wytrawnego cukiernika. Jest odporna na zarysowania i dobrze zastyga pokrywając równomiernie całą powierzchnię wyrobów. Daje efektowny połysk i ciemny kolor czekolady.
KUWERTURA HELIOS CZEKOLADA 44% jest czekoladą wykorzystywaną głównie do fondue, garnirowania, powlekania i ozdabiania deserów oraz wykańczania wysokiej jakości wyrobów cukierniczych a także do wykonywania wszelkich dekoracji z odlewaniem różnych kształtów i figurek włącznie.
KUWERTURA HELIOS CZEKOLADA 44% posiada wszelkie walory wysokiej jakości czekolady. Po obróbce termicznej pięknie błyszczy i długo utrzymuje łagodny smak i chrupkość czekolady. Z tych też powodów jest chętnie używaną
czekoladą przez nasze rzemiosło cukiernicze.
POLEWA MLECZNA HELIOS / POLEWA KAKAOWA JUMBO

POLEWA MLECZNA HELIOS to polewa w płatkach gotowa do użycia po podgrzaniu. Ma mleczno-czekoladowy kolor z lekkim połyskiem i smak mlecznej czekolady. Dobrze zastyga i nie kruszy się na produkcie. Ponadto, tworzy na powierzchni ciasta glazurę o gładkiej powierzchni i idealnie się kroi. POLEWA MLECZNA HELIOS jest przeznaczona do oblewania ciast i ciasteczek, sporządzania ganaszu oraz prostych dekoracji. Zaleca się podgrzewanie polewy w kąpieli wodnej do temp. max 50ºC przy ciągłym mieszaniu. Natomiast wyroby dekorowane powinne być dobrze wystudzone i pozostawione do całkowitego zastygnięcia polewy.
POLEWA KAKAOWA JUMBO jest uniwersalną ekonomiczną alternatywą dla polew kakaowych. Nadaje się do pokrywania, dekoracji i oblewania wszelkich wyrobów cukierniczych.Występuje w nieregularnych płatkach. Jest polewą gotową do użycia po lekkim podgrzaniu. Stosowana jest do wykańczania tańszej galanterii cukierniczej aby nie podwyższać kosztu wyrobu gotowego. Brązowa barwa, elestyczność i delikatny połysk sprawiają, iż polewa jest chętnie używanym produktem w zakładach piekarniczo-cukierniczych.